KERSTCONCERT MET BERT VAN THIENEN

Datum: zondag 20 december 16.00 uur
Locatie: Geerteskerk Kloetinge
Toegang: collecte bij de uitgang
Gastsolist: Bert Van Thienen op sopraancornet

Excelsior heeft voor het kerstconcert van 2009 niemand minder dan Bert Van Thienen uitgenodigd om solistische medewerking te verlenen. Voor insiders behoeft deze Belgische sopraancornettist nauwelijks nog introductie. Met zijn fenomenale spel op de escornet geniet hij bekendheid in zowel eigen land als buiten de Belgische landsgrenzen.

Het begin van zijn succes op de sopraancornet ligt bij Brassband Willebroek, waarmee hij al meerdere malen op het Europese wedstrijdpodium plaatsnam en zich zo in de kijker speelde. Bert speelt nog steeds bij Willebroek, maar daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd om vacante plaatsen bij Britse top brassbands in te vullen tijdens belangrijke wedstrijden. Zo speelde hij onder andere al met de YBS Band, Black Dyke Band en de Cory Band. Dat deze bands niet zomaar iemand in huis halen werd nog eens bevestigd toen Bert in 2006 tijdens de Britse Nationale

 

  Kampioenschappen in de Royal Albert Hall de titel “Best Instrumentalist Prize” in ontvangst mocht nemen.

Er valt nog veel meer te vertellen over allerhande muzikale activiteiten, prijzen en successen die hij reeds op zijn naam heeft staan, niet alleen als sopraancornettist, maar ook als trompettist en als dirigent. Het is te veel om op te noemen, dat doen we hier dan ook niet. Goede wijn hoeft geen krans! Mocht u toch meer willen weten kijk dan hier: uitgebreid CV.

Excelsior verheugt zich er in ieder geval op deze muzikale duizendpoot weer eens terug te zien in Kloetinge, van 2002 tot en met 2006 hanteerde hij namelijk de dirigeerstok bij Excelsior. Wij denken dat het een kerstconcert wordt dat u niet mag missen en hopen u op 20 december dan ook in de Geerteskerk te mogen begroeten!

Links:
Bert Van Thienen
Nieuws

Agenda


home